Skip to main content

Ontdek onze BBQ formulier op woensdagavond!

Ons restaurant

Samen culinair genieten
De Preuverie in hartje Hasselt is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in vegetarische, veganistische, glutenvrije en lactosevrije gerechten. Wij serveren ook een ruim aanbod aan vis- en vleesgerechten. Al wie doorgaans nauwelijks wordt bediend in doorsnee restaurants, wordt bij ons dus extra in de watten gelegd! Toch serveert chef Peter Van Brussel ook een ruim aanbod aan vis en vleesgerechten. Zo is er bij ons voor ieder wat wils, ook wanneer u met een divers gezelschap komt. Iedereen samen aan tafel!

Download menu Maak uw reservatie

Op zoek naar een unieke locatie voor uw feestje of bedrijfsevent? Boek nu onze

Preuverie
feestzaal

Vanaf 14 tot max. 28 personen
Boek nu
Restaurant Preuverie
Vegetarische keuken Hasselt
Vegetarisch restaurant Hasselt
Thuis komen
Het kleinschalige en huiselijke karakter van ons restaurant laat ons toe om in te spelen op de persoonlijke wensen van iedere gast. Iedereen is dus welkom in De Preuverie, ongeacht uw smaken of voorkeuren. Het vriendelijke onthaal en de ongedwongen sfeer onder de gasten krijgt u er zo bij! Ons vast proefkonijn Jacques, foodies van over heel Vlaanderen, vriendengroepen, collega’s, koppels, studenten,… ze voelen zich allemaal thuis in De Preuverie!

Ontdekken
Veel vis- en vleeseters komen bij ons terecht omwille van een of meerdere vegetarische of veganistische personen in hun gezelschap. Wanneer zij echter zien welke kleurrijke en smakelijke pareltjes vol verse groenten en natuurlijke ingrediënten hun tafelpartners krijgen voorgeschoteld, dan kunnen ook zij er slechts zelden aan weerstaan om het de volgende keer zelf eens te proberen. En net dat is waar het in De Preuverie om draait!
Vegetarisch eten in Hasselt
Restaurant Preuverie Feestzaal
Vegetarische keuken Hasselt
Preuverie Hasselt

Onze formules

Verkoop van veganistische kroketten en burgers
Op verzoek van veel klanten kunt u sinds kort de enige echte artisanale veganistische kroketten en burgers van De Preuverie kopen. Zo kunt u ook bij uw thuis genieten van ambachtelijke kwaliteit, wanneer u dat zelf wilt.

Verrassingsmenu’s
Bij De Preuverie hoeft u niet te kiezen. U kunt zich ook laten verrassen! Met het verrassingsmenu serveert chef Peter Van Brussel u gerechten die u anders niet snel zou kiezen, of waarvan u misschien zelfs nog nooit heeft gehoord. Een culinaire ontdekkingsreis met o.a. verloren groenten waarmee we nog nooit iemand hebben teleurgesteld!

Afhaalgerechten en menu’s
Organiseert u een feest en heeft u weinig tijd? Alle gerechten en menu’s die we in De Preuverie serveren kunt u ook kant-en-klaar bij ons komen afhalen. Indien u ons uw borden bezorgt, dresseren we deze zelfs voor u. Zo kunt u zich volledig concentreren op uw gasten, zonder kookstress!
Barbecue
Proef tijdens de zomer iedere woensdag van onze overheerlijke barbecueformules. Daarbij kunt u kiezen uit vis en vlees, enkel vlees, vegetarisch en veganistisch. Daarnaast serveren we iedere donderdag van juli vegan barbecue. Ook tijdens de winter kunt u mits reservatie voor een groep vanaf 18 personen komen genieten van een barbecuemenu.

Seizoensgebonden
Het hele jaar door ontdekt u bij De Preuverie nieuwe seizoensgebonden gerechten voor zowel vegetariërs, veganisten als vis- en vleeseters. Asperges, wild, mosselen, orgaanvlees, eenpansgerechten,… Chef Peter Van Brussel verrast u iedere keer weer!

Traiteurdiensten
Organiseert u een feest of receptie? De Preuverie komt bij u op locatie en werkt samen met u een formule op maat van uw gasten uit. Net zoals in ons restaurant bieden we hierbij een ruime keuze aan vegetarische, veganistische, glutenvrije en lactosevrije gerechten, naast traditionele vis- en vleesgerechten. Ook een barbecue op locatie hoort tot de mogelijkheden!
Vegetarisch restaurant
Restaurant Preuverie
Eten in Hasselt

Uw vrienden of kennissen
verrassen met een cadeaubon?